Powered By Blogger

luni, 12 august 2013

PREZENTARE DE CARTE


,,De la lectură la bani’’ de Burke Hedges

Tot ce omenirea a făcut, a gândit, a câştigat
                                  sau a fost se regăseşte în paginile cărţilor
 ( Carlye)                  

Ne întrebăm deseori putem deveni ceea ce ne dorim? Sigur, prin iubire, fericire, împlinire sufletească, înţelepciune, echilibru, dar şi o bună situaţie materială, toate depind de deschiderea noastră către lume şi de cunoştinţele pe care le acumulăm. Iar mijlocul cel mai la îndemână pentru a ajunge acolo unde vrem sunt cărţile.
            Cartea zilei de astăzi ,,De la lectură la bani’’ de Hedges Burke vine să vă invite la lectură cu argumente concrete şi cu pasiune pentru forţa ascunsă a cititului. Pentru că lectura vă poate da capacitatea de a deveni bogat în sensul cel mai larg al cuvântului. Citind acestă carte ve-ţi descoperi că lectura ne face mai buni, ne obligă să gândim, să ne imaginăm, să analizăm, să ne dezvoltăm, să descoperim lumea şi pe noi înşine.
            Astăzi suntem din ce în ce mai ocupaţi ca niciodată. Se întâmplă tot felul de lucruri, se trăieşte intens, suntem prea obosiţi, prea epuizaţi, găsim scuze şi motive pentru a nu citi. De ce să nu încercăm să găsim motive şi scuze pentru a citi. Cu toţii avem la dispoziţie 24 de ore pe zi. Nici mai mult nici mai puţin, dar dacă vom acorda cel puţin 15 minute pe zi lecturii, cu siguranţă viaţa noastră poate deveni mai bogată. În felul acesta, veţi citi o carte pe lună – ceea ce înseamnă 12 cărţi pe an – cu numai 15 minute pe zi.
Citiţi, citiţi! Prin citit vi se deschid noi lumi, reale sau imaginare. Citiţi pentru informaţii, citiţi de plăcere. Bibliotecile de astăzi sunt pline de cunoştinţe şi sunt toate la dispoziţiei – gata pentru a fi luate. Persoana care nu citeşte nu este cu nimic mai bună decât persoana care nu poate citi.
            Autorul însuşi este un om a cărui viaţă a fost transformată radical de o carte. El explică de ce cititul este diferit şi, sub  multe aspecte, superior ascultării sau privitului la televizor. Şi ne mai spune de ce orice om, inclusiv dumneavostră, poate face saltul de la lectură la bani.

Indiferent dacă sunteţi un cititor împătimit sau dacă acesta va fi prima carte pe care o ve-ţi citi, sau următoarea vă va oferi  puterea de a vă îmbogăţi într-o multitudine de sensuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu